Spiegels met franjes

Je hebt ze waarschijnlijk al een paar keer zien passeren op Instagram of in een woonmagazine. De spiegels met franjes zijn een leuk, gesophisticeerd vervolg op de geweven wandtapijtjes en fleuren je ruimte in no-time helemaal op.


Franjes zijn helemaal terug, in alle vormen en kleuren. Je ziet ze aan lampen, gordijnen, zetels, kussens... Alles kan en mag. Door te kiezen voor rijke stoffen zoals velours, breng je ineens ook een luxueus sfeertje in huis. Een eerder sobere ruimte krijgt door het toevoegen van deze materialen een laagje warmte en textuur.


Wanneer je franjes hoort, denk je misschien meteen aan het huis van je grootouders en de grote kwasten die ze rond hun gordijnen hebben hangen. Laat die gedachte los en beeld je in dat je door een hele elegante boetiek loopt. Een hele andere sfeer, hé?


Spiegels zijn bovendien één van mijn lievelings decoratieartikelen. Spiegels spelen met licht en dankzij de reflectie doen ze de ruimte iets groter en ruimer lijken. Ideaal toch? Door voor kleurrijke franjes te kiezen, breng je naast licht ineens ook extra kleur in huis. En geen zorgen, spiegels kan je overal integreren:


  • Een grote spiegel boven een schoenenbankje in de hal heeft een driedubbele functie: het maakt de hal groter, voor je de deur uitgaat kan je altijd nog eens in de spiegel kijken én het geeft gasten ook meteen een welkomstgevoel.
  • Heb je wat minder plaats in de hal, hang de spiegel dan aan de achterkant van je deur.
  • Creëer een soort ‘gallery wall’ door spiegels met kunstwerken en foto’s te mixen. 
  • Een spiegel kan perfect op zichzelf aan de muur hangen, als een soort statement. Kies voor een felle kleur franjes en het geheel komt helemaal tot z’n recht!
  • Wanneer je speelt met verf en bijvoorbeeld de helft van een muur verft, is het ook heel leuk om een aantal spiegels op de kleurovergang te hangen. Zo breng je de twee kleuren toch weer samen tot één geheel.


Je kan trouwens ontzettend veel richtingen uit met spiegels! In één van mijn projecten heb ik ook met een paar ideeën gespeeld. Neem hier een kijkje voor extra inspiratie.

Omdat ik zelf absoluut geen knutselwonder ben (écht iets waar ik geen geduld voor heb), ben ik voor jullie op zoek gegaan naar een leuke DIY! En die kan je vinden op de blog van Suger and Cloth. Toch liever een spiegel kopen? Kijk dan even bij H&M HOME en Maisons du Monde. Ben jij wel een knutselwonder, deel dan zeker het resultaat!

SPIEGELS MET FRANJES

Gepubliceerd op 23/02/2019

ROYOOM

ROYAUME (FR) ʁwa.jom - koninkrijk

ROOM (ENG) RUːM - ruimte/plek


Maak ruimte voor jouw eigen koninkrijk. In je huis, hoofd & hart.


LinkedIn_socialbutton
Instagram_socialbutton
Facebook_socialbutton
Pinterest_socialbutton

©2019 ROYOOM  |   BE 0715.747.459   | Disclaimer & Privacy