WOONTREND wabisabi

We streven continu naar nieuwer, sneller, mooier en beter. En dat geldt ook voor ons interieur. Op Pinterest en Instagram of in woonmagazines: overal zien we strakke, perfecte en über simplistische interieurs die staan voor het nieuwe woongeluk. En hoewel dat woongeluk mooi en rustgevend is, ontbreekt het toch aan realiteit en leven in huis. Enter wabi-sabi, de woontrend die imperfecties met plezier omarmt.

 

Met wabi-sabi leggen de Japanners nadruk op de vergankelijkheid van het leven. Het vertelt ons dat schoonheid vergaat en dat de echte schoonheid juist schuilt in die vergankelijkheid. Wabi-sabi maakt komaf met de utopie dat alles perfect, opgeruimd en symmetrisch moet zijn. Een ware ode aan de imperfectie dus!

 

De woontrend is gebouwd rond drie pijlers: natuur, bescheidenheid en asymmetrie.

Materialen nemen hier de bovenhand. In plaats van de betonnen en houten structureren van een gebouw te verbergen, zetten we ze nu extra in de verf. Hout, steen en beton maar ook bijvoorbeeld wol, linnen, leer en klei… Het zijn stuk voor stuk materialen die in deze setting tot hun recht komen.

 

Combineer deze materialen met een sober kleurenpalet. Samen met aardse ondertonen en rustige pasteltinten creëer je zo een gezellige sfeer. Denk dus aan een basis van donkerdere tinten grijs, blauw en groen in combinatie met bijvoorbeeld terracotta.

 

Loop ook eens langs de tweedehandswinkel en heb oog voor meubels die verhalen vertellen en op zoek zijn naar een tweede leven. Of geef oude spullen een nieuwe functie; je zal zien dat net die meubels of accessoires meerwaarde bieden in het wabi-sabi verhaal. Strakke designobjecten laten we bij wabi-sabi links liggen. We kiezen voor ruwe vibes die we vinden in handgemaakte accessoires. Een kader met afgebladderde verf of een vaas met een barst in  geven je huis in één klap meer karakter.

 

Wabi-sabi was vooral in 2018 erg populair. Maar door haar eerlijkheid en oprechtheid zal deze woontrend nog lang blijven terugkomen. Hieronder kan je alvast wat inspiratie opdoen! 

WOONTREND: WABI-SABI

Gepubliceerd op 01/01/2019

ROYOOM

ROYAUME (FR) ʁwa.jom - koninkrijk

ROOM (ENG) RUːM - ruimte/plek


Maak ruimte voor jouw eigen koninkrijk. In je huis, hoofd & hart.


LinkedIn_socialbutton
Instagram_socialbutton
Facebook_socialbutton
Pinterest_socialbutton

©2019 ROYOOM  |   BE 0715.747.459   | Disclaimer & Privacy